Cranio-Sacraaltherapie ankert de nieuwe energie in het lichaam

Themaís waar ik zowel in mijn Qi Gong en Meditatiecursussen als in mijn Cranio-Sacraalbehandelingen, voortdurend mee bezig ben, zijn gericht op het ondersteunen van het lichaam in de veranderingen waarmee het in de nieuwe tijd te maken krijgt.

In deze tijd maken wij een overgang mee van oude energie naar nieuwe energie. We gaan van dualiteit naar een tijdperk van eenheid en liefde. Dit wordt ook wel de overgang van een driedimensionale werkelijkheid 3 D naar een vijfdimensionale werkelijkheid 5 D genoemd. Naarmate we dichter bij het jaar 2012 komen wordt deze instroom van licht of nieuwe energie steeds krachtiger. Deze nieuwe energie is een lichtstructuur met een hoge trilling en veel informatie. Het is ons Hoger Zelf, dat steeds meer in ons lichaam gaat komen. Ons Hoger Zelf heeft een veel intensere lichttrilling dan ons fysieke lichaam. Ons bewustzijn kan al op 5 D niveau zijn terwijl ons lichaam nog op 3 D of 4 D niveau is. Wat betekent dit voor het lichaam en hoe kunnen we het lichaam daarbij ondersteunen?

Ik werk als Cranio-Sacraaltherapeut met het Inherent Treatment Plan. Dit betekent dat ik als therapeut volledig vertrouw op de intelligentie van het lichaam. Ik begin de behandeling met een open hart in een veld van liefde. Dit veld van liefde opent het hart van de cliŽnt en zorgt voor veiligheid en vertrouwen. Het geeft de cliŽnt een gevoel van onvoorwaardelijke acceptatie waardoor zijn pijn, angst en spanningen, zichzelf kunnen laten zien.

Het snelle ritme: Symptomen
Als het veld van liefde voelbaar aanwezig is maak ik fysiek contact met de cliŽnt meestal door de voeten aan te raken. In dit contact voel ik wat het lichaam laat zien bijv. spanning of onrust. In de Cranio-Sacraaltherapie noemen we dit symptomen die zich in de fase van het snelle ritme laten zien. Ik blijf luisteren, voelen en in het veld van liefde. Dit geeft de cliŽnt de kans om zelf dieper in dit veld van liefde te komen en brengt hem in contact met het zelfhelend vermogen van zijn lichaam. De cliŽnt zakt dieper in zijn lichaam.

Het middenritme: Holistische heling
Het middenritme ontvouwt zich nu en laat een energieveld zien waar de energie vrij doorheen kan stromen. In de praktijk hebben zich vaak kwetsuren of blokkades gevormd in het lichaam waardoor de energie niet vrij meer stroomt maar ingekapseld is. Dit is voelbaar in het middenritme. Ook hier blijf ik als therapeut bewust aanwezig in het veld van liefde en voel tegelijkertijd de plaatsen waar het niet meer stroomt. Het middenritme nodigt deze plekken uit om zich weer aan te sluiten aan het totale energieveld. In deze fase vindt holistische heling plaats. Pijn en emoties met een lage energietrilling kunnen losgelaten worden waardoor er ruimte ontstaat voor energie met een hoge trilling. Het lichaam komt nu in een diepe ontspanning en leert vaak op een veel dieper niveau ontspannen wat de cliŽnt ook thuis helpt om beter te ontspannen.

Het langzame ritme: Oorspronkelijke blauwdruk herstellen
Op en gegeven moment voel ik dat er een nieuwe balans is ontstaan. De cliŽnt zakt nog dieper in zijn lichaam. In de Cranio-Sacraaltherapie noemen we dit de fase van het langzame ritme. Dit is het niveau van de levenskracht waarin de meest fundamentele heling plaats vindt. Het langzame ritme is de kosmische ademhaling zelf waarvan het hele universum, alle sterren en planeten, de aarde, de dieren en planten en ook de mens doordrongen is. In deze fase ontvangt de cliŽnt het licht rechtstreeks van de Bron. In de inademingfase van het ritme opent de cliŽnt zich voor dit licht met de hoge 5 D trilling. In de uitademingfase dringt dit licht diep door in de cellen. Dit activeert de celintelligentie. Stap voor stap herinneren de cellen zich hun oorspronkelijke blauwdruk en keren daar naar terug. Het langzame ritme activeert en vergroot daarmee het zelfgenezend vermogen van het lichaam op ongekende wijze en helpt het lichaam steeds meer licht te kunnen dragen totdat het ook een 5 D niveau bereikt. Veel cliŽnten zien tijdens de behandeling licht of ervaren een gevoel van heelheid wat ze nog niet kenden. Een cliŽnt zag tijdens een behandeling kristallen in haar cellen met elkaar communiceren. Omdat de cellen meer licht opgenomen hebben vergroot dit ook weer het bewustzijn. De cliŽnt ervaart een liefdevolle kracht in zichzelf. Het brengt hem dichter bij zichzelf, bij zijn innerlijk weten.

Stilte: Alles is goed.
De behandeling wordt afgesloten in stilte. De ritmes vallen stil. De cliŽnt en de therapeut zijn samen in een veld van zijn. Vaak wordt iets universeels aangeraakt waar geen woorden voor zijn om het te beschrijven.

Meestal komen alle fases in een behandeling aan bod.

Uit Nieuwsbrief 7: juni 2011

Riet Beks

Maria Beks: Vijfentwintig jaar werkte ik als sociologe onder meer in het onderwijs en in managementfuncties om vervolgens een totaal andere koers te gaan varen.
Lees meer