Hoe gaat Cranio Sacraal Therapie in zijn werk?

De behandeling is aangenaam en ontspannend. Je ligt in gemakkelijk zittende kleding op de behandeltafel. Mijn handen raken je zacht aan en nodigen het lichaam uit om zich volledig, tot op celniveau, te ontspannen. Mijn handen luisteren naar het Cranio Sacrale ritme en de patronen die zich voordoen. Door de diepe ontspanning gaat het zelfgenezend vermogen van je systeem aan het werk. Blokkades kunnen oplossen, spanning kan vrij komen en afgevoerd worden. Soms val je daarbij in slaap. Dat is geen enkel probleem. Soms voel je sensaties van water (baarmoedergevoel) dat weer gaat stromen. Soms voel je tintelingen van het zenuwstelsel dat actief wordt of het stromen van de energie. Soms krijg je beelden of zie je prachtig licht, een cadeautje van de Breath of Life.

Foto Cranio Sacraal behandeling

Verschillende behandelingsmethoden
Tijdens een behandeling maak ik gebruik van verschillende behandelingsmethoden afhankelijk van wat je nodig hebt. Daarbij werk ik met de volgende methodieken:

Cranio Sacraal technieken.
Biodynamische Cranio Sacraal therapie.
Stiltepunten. Het ritme valt stil, het denken stopt en alle energie gaat naar het zelfgenezend vermogen. Lees meer over het Stiltepunt en de Drie Ritmes in Cranio Sacraal Therapie.
Diep spierwerk.
SER (Somato Emotional Release). Je cellen of organen krijgen een stem waardoor ze hun verhaal kwijt kunnen. Lees meer over 'hoe je lichaam zijn verhaal kwijt wil' in praktijkvoorbeelden.
Cranio Sacraal therapie, gecombineerd met Qi Nei Zang massage. Met name bij buikklachten.
Werken met meditatie, hercreatie en symbolen uit de Nieuwe Energie.

Aantal behandelingen en tijdsduur
Het aantal behandelingen dat je nodig hebt hangt af van de klacht waarvoor je komt. Soms kan één behandeling voldoende zijn. Meestal heb je zo’n vijf behandelingen nodig. Een aantal van mijn klanten komt elke maand omdat de behandeling hen goed doet, een helende werking voor hen heeft en hen meer energie geeft.

De behandeling neemt, inclusief een kort gesprek voor en na de behandeling, anderhalf uur in beslag. De behandeling van kinderen is korter. De behandelingen kunnen zonder enig probleem worden gecombineerd met zowel reguliere behandelingen en medicijnen als andere vormen van natuurgerichte en/of alternatieve therapieën.

Maria Beks

Maria Beks: Vijfentwintig jaar werkte ik als sociologe onder meer in het onderwijs en in managementfuncties om vervolgens een totaal andere koers te gaan varen.
Lees meer