Over Maria Beks


Vijfentwintig jaar werkte ik als sociologe onder meer in het onderwijs en in managementfuncties om vervolgens een totaal andere koers te gaan varen. Vanuit mijn belangstelling voor gezondheid en spiritualiteit maakte ik mijn eerste keuze voor het Taoïsme. Deze levensfilosofie spreekt me aan omdat er veel aandacht is voor een gezond lichaam. Een gezond lichaam is de basis voor de emoties en de geest om tot rust te komen en spirituele groei mogelijk te maken. Vervolgens kwam Cranio Sacraal therapie op mijn pad. Deze prachtige behandelmethode heeft mijn hart gestolen. Op de verschillende pagina’s van deze website zal ik verduidelijken waarom.
Mijn grote passie is mijn bewustzijnsontwikkeling en het ontdekken van de vele mogelijkheden die de Nieuwe Energie (het aquarisutijdperk) ons biedt.

Momenteel ben ik werkzaam als:

Cranio sacraal therapeut

Praktijk
Sinds 2001 heb ik een eigen praktijk aan huis. Hier geef ik Cranio Sacraal behandelingen en Qi Nei Zang. Een Cranio Sacraal behandeling kan heel goed gecombineerd worden met een Qi Nei Zang massage.

Ik ben aangesloten bij het NIBIG, Nederlands Instituut voor Belangenbehartiging Integrale Gezondheidszorg. Daarmee val ik ook onder de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg, de Wkkgz.

Mijn missie
Zowel in mijn cursussen als in mijn behandelingen werk ik vanuit de Nieuwe Energie van Liefde & Eenheid met helende levensenergie. In de Cranio Sacraal therapie noemen we dit de Breath of Life. Als de helende levensenergie vrij door het lichaam stroomt wordt je geest rustig en kunnen al je lichaamscellen zich ontspannen. Het is alsof je cellen licht opnemen en in feite gebeurt dat ook waardoor je licht uitstraalt en je leven letterlijk lichter wordt. Dit brengt genezing en verbetering van fysieke klachten.

Ik richt me op de eigen kracht, op de mogelijkheden die ieder mens in zich heeft vanuit een diepe overtuiging dat het lichaam gezond wil zijn en dat de ziel wil groeien. Dit in contact komen met je diepste wezen, verandert je leven. Uit eigen ervaring weet ik dat je leven voller, blijer, interessanter en op een bepaalde manier gemakkelijker verloopt. Dit betekent niet dat je geen vervelende dingen meer zult tegenkomen, maar wel dat je er beter mee om kunt gaan.

Graag ondersteun ik je in dit proces en reik ik je hulpmiddelen aan om zelf aan je groei en bewustzijnsontwikkeling te werken.

Maria Beks

Maria Beks: Vijfentwintig jaar werkte ik als sociologe onder meer in het onderwijs en in managementfuncties om vervolgens een totaal andere koers te gaan varen.