Gevolgde opleidingen

Cranio Sacraal Therapie voor Iedereen
Verzorgd door Etienne Piersman van de Peirsman Cranio Sacraal Academie.

Somato-Emotional Release
SER maakt deel uit van bovengenoemde opleiding. Dit betekent dat cellen of organen een stem krijgen waardoor ze hun verhaal kwijt kunnen. Het lichaam kan vervolgens het trauma verwerken en loslaten.

Cranio Sacral Biodynamics
Verzorgd door Roger Gilchrist van het Wellness Institute te Colorado USA. De biodynamische benadering spreekt mij in het bijzonder aan vanwege de directe verbinding met The Breath of Life (levensenergie) in de behandeling. Hier wordt nog meer nadruk gelegd op het principe: de wijsheid van het lichaam voor je laten werken.

Inherent Treatment Plan, door Fr. Sills, grondlegger van de Biodynamische Cranio-Sacraaltherapie.
Inherent Treatment Plan betekent dat het lichaam zelf weet welke heling er nodig is. De behandeling zorgt voor een zeer diepe ontspanning waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt en voor heling gaat zorgen.

Nascholing Cranio Sacraal Therapie:

Praten met het immuunsysteem
(Zie ook artikel De wonderbaarlijke samenwerking met stamcellen)

Cranio Sacraal in water

Werken met de hersenen
Je helpt de hersenen om te ontspannen en te ontladen. Bijvoorbeeld als de hersenen restanten van anesthesie of medicijnen opgenomen hebben. Met behulp van schoonmaakcellen kunnen de hersenen bevrijd worden van alle stoffen die er niet in thuis horen.

HBO Medische Basiskennis
Een praktische cursus in de Anatomie, fysiologie en pathologie van het menselijk lichaam en in de psychiatrie. Diploma 2006. In 2015 heb ik deze opleiding nogmaals gedaan bij de Energieschool Harten 9 in Den Bosch. Dit was nodig om aan de Plato eisen te voldoen. Tijdens deze opleiding heb ik me speciaal verdiept in het gezond ouder worden en onderzoek gedaan naar factoren die tot versnelde ouderdom leiden.

Healing Tao en Qi Gong en meditatie
Door Mantak Chia werd ik in Thailand gecertificeerd tot Healing Tao, Qi Gong en meditatie leraar. Mijn opleiding kreeg ik in Nederland van Annette Derksen, senior Healing Tao instructeur. Ook studeerde ik bij Professor Wang, een Chinese Tao´stische meester. Verder heb ik mij verdiept in de Traditionele Chinese Geneeswijze en acupunctuur.

Qi Nei Zang massage
Van Mantak Chia, Annette Derksen en Gilles Marin leerde ik de Qi Nei Zang massage. Dit is een Chinese buikmassage.

Maria Beks

Maria Beks: Vijfentwintig jaar werkte ik als sociologe onder meer in het onderwijs en in managementfuncties om vervolgens een totaal andere koers te gaan varen.