Over Maria (Riet) Beks
Riet verandert haar naam in Maria
Maria is mijn geboortenaam. Mijn moeder heeft mij Riet als roepnaam gegeven. Ik heb me nooit zo gelukkig gevoeld met de naam Riet. In augustus was ik op Iona, een magisch eiland in Schotland. Daar noemde ik mezelf Maria en ik ontdekte dat Maria mij als muziek in de oren klonk. Daar voelde ik dat Riet niet langer bij mij past. Riet staat voor streng en verantwoordelijk, hard werken. Maria maakt mij blij en staat voor lichtheid, genieten, met de stroom van het leven meegaan. Dus lieve lezers, voortaan heet ik Maria.

Vijfentwintig jaar werkte ik als sociologe onder meer in het onderwijs en in managementfuncties om vervolgens een totaal andere koers te gaan varen. Vanuit mijn belangstelling voor gezondheid en spiritualiteit maakte ik mijn eerste keuze voor het Taoïsme. Deze levensfilosofie spreekt me aan omdat er veel aandacht is voor een gezond lichaam. Een gezond lichaam is de basis voor de emoties en de geest om tot rust te komen en spirituele groei mogelijk te maken. Vervolgens kwam Cranio Sacraal therapie op mijn pad. Deze prachtige behandelmethode heeft mijn hart gestolen. Op de verschillende pagina’s van deze website zal ik verduidelijken waarom. Ondertussen ben ik werkzaam als:

Cranio sacraal therapeut.

Qi nei zang therapeut. Dit is een Chinese massage van de buik en de interne organen.
Zie verder Taopraktijk.nl.

Qi Gong en Meditatieleraar.
Zie verder Taopraktijk.nl.

Praktijk
Sinds 2001 heb ik een eigen praktijk. Ik geef Healing Tao, Qi Gong en meditatielessen in diverse centra in Rotterdam. In mijn praktijk aan huis geef ik Cranio Sacraal en Qi Nei Zang behandelingen. Een Cranio Sacraal behandeling kan heel goed gecombineerd worden met een Qi Nei Zang massage. Door mijn kennis van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en mijn qi gong werkzaamheden geef ik indien nodig oefeningen en adviezen mee om de energie te versterken.

Ik ben lid van de NCSV (Nederlandse Cranio Sacraal Vereniging). Tevens ben ik geregistreerd bij de SRBAG (Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Aanvullende Gezondheidszorg).

N.C.S.V. registratienummer: RNCSV-255-0059
S.R.B.A.G. registratienummer: 334309

Mijn missie
Zowel in mijn cursussen als in mijn behandelingen werk ik met de helende levensenergie. In de Cranio Sacraal therapie noemen we dit de Breath of Life. Als de helende levensenergie vrij door het lichaam stroomt wordt je geest rustig en kunnen al je lichaamscellen zich ontspannen. Het is alsof je cellen licht opnemen en in feite gebeurt dat ook waardoor je licht uitstraalt en je leven letterlijk lichter wordt. Dit brengt genezing en verbetering van fysieke klachten.

Ik richt me op de eigen kracht, op de mogelijkheden die ieder mens in zich heeft vanuit een diepe overtuiging dat het lichaam gezond wil zijn en dat de ziel wil groeien. Dit in contact komen met je diepste wezen, verandert je leven. Uit eigen ervaring weet ik dat je leven voller, blijer, interessanter en op een bepaalde manier gemakkelijker verloopt. Dit betekent niet dat je geen vervelende dingen meer zult tegenkomen, maar wel dat je er beter mee om kunt gaan.

Graag ondersteun ik je in dit proces.

Riet Beks

Riet Beks: Vijfentwintig jaar werkte ik als sociologe onder meer in het onderwijs en in managementfuncties om vervolgens een totaal andere koers te gaan varen.

Nieuwsbrief: Abonneer je nu gratis op de Nieuwsbrief van Riet Beks.