Voor wie is Cranio Sacraal Therapie?

Cranio Sacraal therapie kan toegepast worden bij alle leeftijden. Van pas geboren baby’s tot mensen in de laatste levensfase.

Zwangere vrouwen
Cranio Sacraal therapie kan de aanstaande moeder en de baby voorbereiden op de geboorte en de moeder leren het kind te laten voelen dat het welkom en veilig is. Ook na de bevalling kan Cranio Sacraal therapie een ondersteuning zijn voor de moeder om op krachten te komen.

Baby's
Het babylichaam wordt uitgenodigd om zichzelf vrij te maken van alle beperkingen die kunnen zijn ontstaan als gevolg van het geboorteproces. Wanneer een baby door het geboortekanaal gaat, worden met name de schedelbotten in elkaar geschoven. Dit is een natuurlijk proces om de geboorte gemakkelijker te maken en na de geboorte plooit het nieuwe lichaam zich vanzelf open. Vooral als de geboorte niet helemaal natuurlijk verloopt kan er wel eens iets mis gaan en blijven de botjes teveel op elkaar gedrukt. Dit kan gevolgen hebben voor de baby zoals veel huilen, spijsverteringsproblemen en op latere leeftijd leerproblemen of dyslexie. Cranio Sacraal therapie in de eerste maanden of eerste jaren kan veel van deze problemen verhelpen.
Ik werk zelf niet met baby’s omdat ik daar niet voldoende ervaring mee opgedaan heb. Ik kan je wel doorverwijzen naar een ervaren cranio sacraal therapeut in het werken met baby’s.

Ervaring van Sylvia en haar zoon Fynn
Tijdens mijn eerste zwangerschap (2006) zocht ik Maria op voor een paar Cranio Sacraal behandelingen. Tijdens de behandeling voelde ik me weer helemaal terugkomen bij mezelf. Het gaf me een diepe ontspanning en een moment van rust in alle hectiek die de zwangerschap met zich meebracht. Maria hielp mij om bewust contact te maken met het kindje in mijn buik. Ik voelde alles in balans komen. Ik werd me bewust van een natuurlijke kracht die in mij aanwezig is en dat gaf vertrouwen ook naar de bevalling toe. Maria bereidde mij en de baby ook voor op de bevalling zodat we beiden in contact met elkaar met vertrouwen dit proces konden aangaan. De behandeling na de bevalling hielp mij om weer in balans te komen na de intense ervaring van de bevalling en de eerste tijd van het moederschap. Ook ben ik twee keer met mijn zoontje Fynn bij Maria geweest. Het contact wat tussen Maria en Fynn ontstond tijdens de behandeling vond ik erg bijzonder om te ervaren, heel liefdevol, respectvol en diepgaand. Het raakte mij en gaf Fynn een diepe rust. De tweede keer kwam er een flinke huilbui vrij bij Fynn. Ik kon duidelijk ervaren dat hij wat aan het verwerken was. Daarna was de opluchting merkbaar. Nu heb ik een heerlijk, vrolijk en gezond mannetje. Sylvia Veltkamp

Kinderen
Kinderen reageren heel sterk op Cranio Sacraal therapie. Er is niet veel nodig om hun levensenergie weer te laten stromen. Voor tal van klachten zoals ADHD, astma, dyslexie (afhankelijk van de oorzaak), emotionele problemen, trauma’s, niet lekker in je vel zitten kan Cranio Sacraal therapie een belangrijke ondersteuning bieden.

Het verhaal van Stip
De afgelopen anderhalf jaar is onze zoon Stip (nu 3,5 jaar) regelmatig benauwd bij verkoudheid. Hiervoor werd hij tweemaal opgenomen in het ziekenhuis, moest soms naar de spoedeisende hulp, kreeg pufjes of antibiotica etc. Gevolg een hangerig, moe kind. We zijn naar Maria gegaan voor Cranio Sacraal behandelingen. Al na drie behandelingen was Stip een ander kind, heel vrij en blij. Stip zit nu heerlijk in zijn vel en de rust in huis is teruggekeerd. En: hij is niet meer ziek geweest! We genieten! Dank je wel Maria. Anna Marie Bays.

Volwassenen
Cranio Sacraal therapie kan helpen bij een veelheid van klachten van volwassenen. Lees meer op de overzichtspagina Klachten >

Ouderen
Cranio Sacraal therapie helpt om gezond oud te worden. Cranio Sacraal therapie zorgt er bijvoorbeeld voor dat er voldoende vocht door de hersenen stroomt waardoor de kans op Alzheimer vermindert.

Andere toepassingen Cranio Sacraal Therapie

Ouderen
Cranio Sacraal therapie is aan te bevelen voor iedereen die wil werken aan een betere gezondheid, zich vol levensenergie wil voelen of sneller wil herstellen na een operatie of ziekte. Cranio Sacraal therapie heeft een diep ontspannende werking, versterkt het immuunsysteem en verhoogt het energieniveau. Je voelt je in balans.

Vonne schrijft mij: Dag Maria, Vandaag na mijn eerste kennismaking met jouw behandeling, ben ik naar huis gegaan met het gevoel alsof ik een week zonvakantie heb gehad. Heerlijk. Dank je wel voor de behandeling. Vonne.

Ondersteuning bij Spirituele groei
Iedereen die met spirituele groei bezig is vindt ondersteuning bij een Cranio Sacraal behandeling.

Praktijkvoorbeeld
Els wil tijdens haar behandeling meer duidelijkheid krijgen over hoe verder te gaan met haar leven. Met deze intentie beginnen we aan de behandeling. Tijdens de behandeling maakt zij gemakkelijk contact met haar Hoger Zelf of met het kosmisch bewustzijn. Er komen vanzelf woorden bij haar naar boven. Deze vertellen haar dat ze mag gaan schilderen, haar grote passie maar ze durft tot nu toe niet. De woorden vertellen haar dat ze in het schilderen haar bijzondere kracht die zij bij zich draagt, mag gaan uitdrukken. Na de behandeling is ze helemaal opgetogen en ervan overtuigd dat ze nu de stap durft te zetten. Ze gaat beginnen met elke dag een uur tekenen.

Martje schrijft mij: Basaal werk wordt in diepte en stilte verricht, bewustzijn groeit door alle weefsels heen, jouw Wezen en mijn Wezen zoeken elkaar, dansen hun niet onder woorden te brengen Dans. Met mathematisch waarneembare precisie wordt de Zwaartekracht langzaam gelijk aan Liefdeskracht. Martje Buning

Stervensbegeleiding
Cranio Sacraal therapie helpt een waardig afscheid mogelijk maken zodat de ziel vol vertrouwen huiswaarts kan gaan.


Riet Beks

Maria Beks: Vijfentwintig jaar werkte ik als sociologe onder meer in het onderwijs en in managementfuncties om vervolgens een totaal andere koers te gaan varen.
Lees meer